Psicoteràpia breu basada en estudis científics

He de prendre medicació?

La teràpia cognitivo conductual no utilitza medicació. No obstant, el seu terapeuta pot ajudar-lo a valorar els avantatges i inconvenients de determinats tipus de tractament farmacològic pel seu cas concret.

Molts problemes i trastorns es poden tractar sense medicació. Si ja està prenent medicació, o pensa que la medicació podria ajudar-lo, no és incompatible amb realitzar una teràpia cognitivo conductual. La única excepció pot ser en el cas que pateixi un trastorn d'angoixa (crisis d'ansietat) amb o sense agorafòbia i estigui utilitzant ansiolítics a demanda (és a dir, cada vegada que pateix un increment de l'ansietat).

Al CATCC, el seu terapeuta pot suggerir-li un especialista en Psiquiatria que li prescrigui el tractament farmacològic més adequat i amb el qual el seu terapeuta treballarà en estreta col·laboració per trobar la millor solució als seus problemes.

Si no vol prendre medicació de moment i, per descomptat, no es troba en una situació d'alt risc, també és possible iniciar la teràpia cognitivo conductual i valorar a les poques sessions la millora obtinguda abans de valorar amb un especialista en Psiquiatria si és necessari combinar la teràpia amb un tractament farmacològic.