Psicoteràpia breu basada en estudis científics

Com puc fer que la teràpia funcioni millor?

Vostè pot incrementar l'eficàcia de la teràpia cognitivo conductual complementant-la amb la lectura d'informació solvent per al seu problema. Demani al seu terapeuta que li recomani la bibliografia més adequada. Si navega per la web del CATCC veurà que els seus professionals s'esforcen dia a dia per tal que pugui disposar d'informació actualitzada sobre alguns trastorns mentals i de la salut com la depressió o les crisis d'ansietat, o sobre problemes concrets com la ira o el perfeccionisme excessiu. També pot trobar informació més específica visitant el nostre blog.

Una altra manera de millorar la seva teràpia cognitivo conductual és preparar amb cura cada sessió pensant en el que ha après i en els problemes que ha tingut per a resoldre els seus problemes. Comparteixi amb el seu terapeuta les seves preocupacions sobre la teràpia com, per exemple, "em sembla massa superficial", "tinc la impressió que no estem anant a l'arrel del problema" o "tinc la impressió que no sabré fer bé les tasques per casa ". Tota aquesta informació serà fonamental per a que el seu terapeuta pugui ajudar-lo amb la màxima eficàcia.

El seu terapeuta l'ajudarà amb el pla de tractament, la modificació dels pensaments negatius i els canvis en la manera de fer front als seus problemes. Si us plau, tingui en compte que és molt important que, per la seva banda, faci l'esforç de aplicar a la seva vida quotidiana el que hagi treballat en cada sessió.